15. IRDO mednarodna konferenca bo 4. in 5. junija 2020 on-line

4. in 5. junija 2020 bo v Mariboru potekala 15. IRDO mednarodna znanstveno-poslovno konferenco z naslovom DRUŽBENA ODGOVORNOST IN IZZIVI ČASA 2020: OSEBNA IN DRUŽBENA ODGOVORNOST ZA TRAJNOSTNO PRIHODNOST.

Konferenca bo zaradi kriznih razmer in pandemije potekala kot online izvedba (preko aplikacije Zoom oz. podobne aplikacije).

Glavni namen konference je iskati povezave med človekovo odgovornostjo do družbe in do sebe za našo skupno trajnostno prihodnost. Taka odgovornost posameznika je predpogoj za družbeno odgovornost, brez širše okoljske in družbene odgovornosti ni preživetja človeštva niti orodja za dosego trajnostnega razvoja/prihodnosti.

Poudarek je tokrat na delovanju posameznika, ki lahko pomembno spreminja družbo in s tem njegova aktivna participacija kjerkoli postaja gonilo prenove na svetovni ravni.

Član Združenja Socialna ekonomija Slovenije Miro Mihec bo na konferenci predstavil prispevek z naslovom “Kupujem odgovorno – osebna etika in odgovorno potrošništvo” (Buy responsible – personal ethics and responsible consumerism).

Več informacij in prijave na spletno spremljanje konference na spletni strani Inštituta za razvoj družbene odgovornosti IRDO.

Nazaj na vrh