Strateški pristop k družbeni odgovornosti podjetja se obrestuje

HORUS 2017

Strateški pristop k družbeni odgovornosti podjetja se obrestuje

Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus se lahko kandidati prijavijo samo še do 19. oktobra.

 

(Maribor, 7. oktober 2017) Izteka se rok za prijavo na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017, ki jo  že deveto leto podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Letošnji razpis je odprt od 10. julija do 19. oktobra, častni pokrovitelj nagrade je dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije. Podjetja družbeno odgovornost že upoštevajo kot pristop k ustvarjanju konkurenčne prednosti, saj koncept že vrsto let dokazuje, da presega zgolj dobrodelnost.

 

Za strateško nagrado HORUS 2016 se letos lahko potegujejo: podjetja (mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna) ter zavodi in druge organizacije. Letos so razpisali tri vrste nagrad za pravne osebe in sicer Nagrado za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti), Priznanje za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih) ter Priznanje Press (priznanje za objave v medijih o DOP, podeljujejo ga v sodelovanju s partnerjem Press Clipping d.o.o.). Objavljeni so še trije razpisi za posebna priznanja, kjer prijavnine ni: Posebno priznanje posamezniku oz. organizaciji, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, Posebno priznanje novinarju/ki ter v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Posebno priznanje Slovencem v zamejstvu in po svetu.

 

Razpis za vse kategorije je odprt do 19. oktobra 2017, zato organizatorji vabijo vse zainteresirane, da se čim prej prijavijo in pričnejo z izpolnjevanjem vprašalnika. »Z vprašalnikom lahko analizirajo svoje stanje družbene odgovornosti in se hkrati naučijo, kaj lahko pri svojem poslovanju še posodobijo. Družbena odgovornost namreč kot koncept spodbuja razvoj podjetja na področju odnosa do zaposlenih, okolja in skupnosti ter vodenja in odnosov na trgu s kupci in dobavitelji, kar vse krepi uspešnost podjetja in tako prispeva h konkurenčni prednosti. V tujini ta koncept podjetja že uveljavljajo več desetletij, pri nas pa v zadnjem desetletju postaja stalna praksa uspešnih podjetij,« je o smislu sodelovanja na natečaju povedala mag. Anita Hrast, direktorica Inštituta za razvoj družbene odgovornosti, ki podjetjem tudi svetuje na tem področju in usposablja njihov kader za tovrstno vodenje.

 

Z razpisom Horus 2017 želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Inštitutu IRDO in PRSS se kot podporni člani projekta pridružujejo še naslednje organizacije: Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, Londonska šola za odnose z javnostmi, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Zavod PIP, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager. Projekt letos sofinancirajo prijavitelji ter Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Urad RS za mladino.

 

 

Dodatne informacije:   IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti,

mag. Anita Hrast, direktorica, gsm: 031 344 883, e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

Utrinki s podelitve nagrad Horus 2016 v Viteški dvorani Mariborskega gradu, december 2016:

Nazaj na vrh