ASIS – Alpska strategija družbenega inoviranja

Z ASIS projektom, sofinanciranim s strani Interreg Alpine Space programa, s pomočjo močnega partnerstva do razvoja strateških usmeritev pri vzpostavljanju družbenih inovacij v Alpski regiji.

Enajst priznanih partnerjev, ki pokrivajo celotno Alpsko regijo, se osredotoča na področje specifičnega cilja 1 krepitve inovacij v Alpski regiji. Vsebina projekta je vezana na področje vzpostavitve strategije za pospeševanje družbenih inovacij. Cilj projekta je, da se v regiji razišče področje družbenega inoviranja, ustrezno predstavi razumevanje in neposredno vključi v izvajanje čim več ključnih deležnikov.

Kot končni rezultat projekta pa bomo postaviti konkretne predloge, na osnovi katerih se bodo lahko oblikovale nadaljnje lokalne, regionalne in nacionalne politike, s katerimi bo mogoče trajnostno spodbujati področje družbenih inovacij.

Poleg projektnih partnerjev bo v izvajanje vključenih še 16 vplivnih opazovalcev kot so pristojna ministrstva, občine, regionalne razvojne inštitucije, predstavniki mest in druge podporne inštitucije.

Trajanje projekta: 17. aprila 2018 – 16. aprila 2021

Sredstva: ERDF – 1.528.326,58 EUR, Lastna sredstva – 269.704,73 EUR, SKUPAJ – 1.798.031,31 EUR

REZULTATI PROJEKTA

Materiali projekta ASIS:

SPLETNA STRAN

CENTER NOORDUNG

Nazaj na vrh