Bili smo na konferenci 4th Circular Change Conference 2019

Obvladovanje klimatskih sprememb, doseganje ciljev trajnostnega razvoja in zaveza Slovenije, da zagotovimo kakovost bivanja za vse, potrjujejo nujnost prehoda iz linearnih v krožne modele poslovanja. Platforma Circular Change tako že 4. leto zapored organizira mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu z namenom povezovanja deležnikov ter predstavitve domačih in tujih dobrih praks za pospeševanje prehoda v krožno gospodarstvo.

Konferenca se že leta uvršča med najbolj odmevne mednarodne dogodke, posvečene krožnemu gospodarstvu po izboru Svetovnega gospodarskega foruma, obenem pa je vključena tudi v aktivnosti EU Green Week. V soustvarjanje trajnostnih, krožnih rešitev, usmerjenih v tukaj in zdaj, je bilo vključeno okoli 400 udeležencev iz več kot 20 držav, častni pokrovitelj dogodka pa je bil predsednik vlade Marjan Šarec.

Letošnji poudarek konference s temu primernim sloganom »manj besed, več dejanj« je bil namenjen razumevanju praktičnih problemov, s katerimi se soočajo podjetja, ki uvajajo krožne in druge okolju prijazne poslovne prakse. Prvi dan dogodka so se tako predstavili voditelji uglednih domačih in mednarodnih podjetij, ki delujejo v panogah, izpostavljenih kot ključne za krožni prehod (predelovalna industrija, prehrana, mobilnost, idr.), obenem pa je bila izpostavljena tudi vloga kreativnih dejavnosti (oglaševanje in dizajn). Drugi dan je sledila razprava, ki je povezovala akademski, politični in gospodarski pogled mednarodnih odločevalcev na scenarije, ki odgovarjajo na izziv mladih: Nimamo planeta B! Nizozemska kot država v fokusu in krožne zgodbe iz Slovenije in sveta so zaokrožile dogodek s konkretnimi pobudami za povezovanje in sodelovanje.

 

Nazaj na vrh