Brezplačna delavnica za NVO: Dobra zgodba je lažja pot do denarja

Zakaj znanja o oblikovanju zgodbe?

V množici sporočil, ki vsakodnevno pristanejo v naših e-poštnih nabiralnikih se hitro zgodi, da katerega spregledamo. Da se to ne bi zgodilo vašim sporočilom potencialnim donatorjem in sponzorjem, smo za vas pripravili delavnico o oblikovanju zgodbe, ki pritegne. Odgovorila bo na vprašanje, kako prejemnike sporočil nagovoriti tako, da bodo želeli izvedeti več in tudi sami postati del zgodbe. Prek interaktivnih metod dela bodo udeleženci oblikovali svoje predloge ter imeli možnost preizkusiti njihovo udarnost na ostalih udeležencih delavnice.

Delavnica bo 23. septembra 2015 ob 16.30 uri v prostorih Zavoda PIP, Gosposvetska cesta 86 v Mariboru.

Trajanje delavnice: 3 ure

Vsebina delavnice:

– predstavitve, pretekle izkušnje in pričakovanja

– Kako oblikovati zgodbo, ki pritegne?

– Pitch – kaj to je in kako ga lahko uporabi NVO?

– Kaj vključiti v predstavitev?

– Kako nagovoriti potencialnega donatorja?

– Na kaj biti še posebej pozoren?

– Kaj se lahko naučimo od drugih – primeri dobrih praks doma in v tujini.

– zaključek in evalvacija

Prijave sprejemajo na: http://nevladna.zavodpip.si/node/862 

Vabljeni!


O predavateljici:

VERONIKA VODLAN, projektna svetovalka

Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS, je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah pripravila in vodila številne projekte, financirane s strani domačih (Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za šolstvo in šport ipd.), evropskih (Mladi v akciji, Evropa za državljane, Education, Audiovisual and Culture Executive Agency ipd.), ameriških (State Department, USAID) in mednarodnih donatorjev (UNDEF). Svoje znanje je dopolnjevala na usposabljanjih v tujini (Veliki Britaniji) ter preko svojega dela za različne organizacije (ZPMS, Informacijski urad Sveta Evrope, Regionalni dialog ipd.).

Nevladnim organizacijam svetuje pri pridobivanju razpisnih, sponzorskih in donatorskih sredstev ter zanje izvaja izobraževanja. Je tudi avtorica dveh publikacij o fundraisingu.

Nazaj na vrh