Celostni sistem redne telesne in duhovne vadbe z Andrejo Budar

 

O Andreji Budar

Andreja Budar, univ.dipl. ekonomistka z večletnimi izkušnjami vodenja evropskih projektov na Mestni občini Maribor, se v svojem prostem času ukvarja s projekti za krepitev duševnega in telesnega zdravja, medgeneracijskega povezovanja in vzpodbujanja ustvarjalnosti.

Že od malega jo zanima duhovnost, gibanje in ustvarjalno življenje. Zato se je že od rane mladosti veliko gibala (nekoč balet, kasneje joga in različni športi), prebrala je veliko duhovne literature, opravila veliko različnih tečajev (joge, shiatsuja, ….), se naučila meditacije, ki je njen redni spremljevalec že več kot 20 let,…

Kot prostovoljka je delovala v Društvu za nenasilno komunikacijo Maribor, pri društvu Drava kot vodja skupine za samopomoč starih ljudi v Sončnem domu, se izšolala za prostovoljko pri Hospicu,….

Leta 2002 je Andreja Budar vpisala podiplomski specialistični študij Pomoč z umetnostjo (UMETNOSTNA TERAPIJA- psihologija in gibanje, likovnost, drama ter glasba) na PEF v Ljubljani. V istem obdobju so s somišljeniki ustanovili društvo za razvoj kvalitete Kiron in izvajali različne  medgeneracijske in druge projekte vzpodbujanja ustvarjalnosti in sodelovanja, kamor so se vključevali poleg otrok iz osnovnih šol tudi starostniki (predvsem iz skupin za samopomoč pri društvu Drava) in osebe s posebnimi potrebami (predvsem uporabniku v zavodu Detel in Sonček).

Poleg medgeneracijskih projektov so se redno izvajali tudi različni programi vzpodbujanja samozdravilnih potencialov v človeku (gibanje, meditacija, ustvarjalnost).

Večino medgeneracijskih ustvarjalnih delavnic, ki so se izvajale do leta 2007, je vodila Andreja Budar sama ob pomoči kolegov iz področja Umetnostne terapije in drugih strokovnjakov iz različnih področij psihologije, zdravstva in sociale.

Andreja Budar še danes v različnih oblikah izvaja programe vzpodbujanja samozdravilnih potencialov z gibanjem in meditacijo.

Kontakt: abudar@gmail.com, 041 536-498.

 

Nazaj na vrh