2. redno srečanje akterjev socialne ekonomije v Podravju – Dan odprtih vrat občine Maribor 14.2.2018: Maribor, evropska prestolnica socialne ekonomije

Dan odprtih vrat Mestne občine Maribor in socialne ekonomije 14.2.2018

MARIBOR, EVROPSKA PRESTOLNICA SOCIALNE EKONOMIJE 2018

Maribor v okviru predsedovanja Slovenije skupini EU držav, podpisnic Luksemburške deklaracije postal Evropska prestolnica socialne ekonomije 2018 ! Dogodek ob razglasitvi smo izvedli 9.1.2018 na sedežu krovne organizacije združenja Socialna ekonomija Slovenije na Gorkega ulici 34 v Mariboru.

Ob dnevu odprtih vrat Mestne občine Maribor, ki je organiziran na pobudo Skupnost občin Slovenije, vas v sredo, 14.2.2018 ob 15. uri vabimo na 2. redno srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju na Gorkega 34 v Mariboru, v prostorih dnevnega centra aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor. Vabljeni predstavniki socialnih podjetij, tudi tistih, ki niste registrirani kot so.p., ampak poslujete po načelih etike, družbene odgovornosti ter pozitivnega družbenega učinka. Vabljena tudi širša javnosti, vsi, ki vas tematika socialne ekonomije zanima tako ali drugače.

Program dogodka:

15:00 Miro Mihec, nagovor vodje ZSES Podravje, o projektu Mariboru, evropska prestolnica socialne ekonomije Slovenije in o predsedovanju Slovenije skupini EU držav Luksemburške deklaracije za socialno ekonomije.

15:05 Nagovor predstavnika Mestne občine Maribor

15:10 Iris Magajna in Miro Mihec: Predstavitev združenja Socialna ekonomija Slovenije in

podružnice Podravje – pregled dela in aktivnosti 2018.

15:20 Marjan Holc, primer dobre prakse predsednika društva Dnevni center aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor (Gorkega 34 in Partizanska 12).

15:30 Izobraževanje 2x 5 minut: Pupillam, so.p. – Komunikacija in kako se učinkovito predstaviti; Etika d.o.o. – etično oglaševanje in marketing

15:40 Podjetja socialne ekonomije se predstavijo – kratka predstavitev udeležencev: Kdo sem, kakšen izziv imam in kakšne rešitve ponujam (možen power-point).

16:30 Sklepni stavek udeležencev.

16:45 Zaključek in mreženje udeležencev.

Smetana na torti:

17:30 Delavnica z Antonom Komatom in Kerpani v sodelovanju z gibanjem Ko dvignem sebe, dvignem Maribor (predvidoma do 19:30).  Informacije in prijave tukaj.

Promocija

  • Možnosti predstavitve promocijskih materialov na skupni mizi brezplačno.
  • Možnosti najema samostojne mize za promocijo in prodajo 20 EUR+ddv.
  • Možnost za vpis v katalog Kupujem odgovorno brezplačno na tej povezavi.

Vpis v članstvo združenja Socialna ekonomija Slovenije

Vpišete se lahko posamezniki in podjetniki; status socialnega podjetja (so.p.) ni pogoj.  10 EUR na fizične in 30 EUR za pravna podjetja letno. Vpišete se lahko na dogodku ali na naši spletni strani.

Dogodek je brezplačen. Pridite 15 minut prej, ker začnemo točno ob 15. uri.

 

Udeležence srečanja odprtih vrat Mestne občine Maribor in socialne ekonomije Slovenije vabimo,

da ostanejo na delavnici z Antonom Komatom in Kerpani.

Vstopnina na delavnico Antona Komata je 5 EUR. Prijavite se lahko na spletni strani, s čimer si zagotovite rezervacijo mesta.

Več informacij in kontakt za oba dogodka:

Miro Mihec

Član združevanja Socialna ekonomija Slovenije in vodja podružnice Podravje.

Direktor podjetja etično oglaševanje in marketing Etika d.o.o.

www.etika.si, www.socialnaekonomija.si, miro.mihec@etika.si, 041 710-277

Nazaj na vrh