Druga trgovina v verigi Kupujem odgovorno v Krškem, le kje bo naslednja?

Po zelo uspešni in navdihujoči otvoritvi prve trgovine Kupujem odgovorno, že odpiramo drugo v verigi trgovin kampanje Kupujem odgovorno, ki ozavešča javnost o izbiri družbeno in okoljsko bolj odgovornih izdelkov in storitev.

Tokrat bomo tudi malce provokativni, saj bo na otvoritvi v soboto, 18.5.19, ob 10.30 potekala tudi modna revija z imenom “Zares trajnostna moda prihodnosti”, ki želi predstaviti alternativno rešitev za problematiko onasnaževanja okolja, izkoriščanja poceni delovne sile in strupenih kemikalij v oblačilih – posledic “hitre mode”.

Modna revija je parodija na najnovejšo H&M reklamo, o trajnostni modi prihodnosti, ki nas res jezi. https://www.youtube.com/watch?v=Xkx0mjFv-i4

Ponosni smo, da se nam bo na otvoritvi pridružila tudi URŠA ZGOJZNIK, predstavnica Ekologov brez meja, Slovenka leta in kandidatka za evropsko poslanko na neodvisni listi Povežimo se.

Prva trgovina KUPUJEM ODGOVORNO – BREZ PLASTIČNE EMBALAŽE v Posavju se bo nahajala v prostorih KNOF Skupnosti na tržnici Krško.

Čeprav se zavedamo, da mora trgovina živeti od čimvečje prodaje, bomo skušali ohraniti pri našem delovanju maksimo “manj je več” in ponudili alternativne, okolju prijazne rešitve za tisto, kar je najbolj nujno in kar smo vajeni uporabljati vsak dan. Zato začenjamo s pripomočki za pranje zob, perila, posode… Ali res potrebujemo mehčalec za perilo, ko pa si lahko enostavno in cenejše sami zmešamo malo kisa, vode in et. olja ter s tem omehčamo in naravno odišavimo naše perilo. Našim kupcem bomo tako predali čimveč takšnih in podobnih nasvetov, kako si poenostaviti življenje, pa ne na ceno izkoriščanja okolja.

Več na www.knof.si in www.starasola.si

Člani Združenja Socialna ekonomija Slovenije,

vabljeni, da nam sporočite, ali bi želeli v vaših prostorih vzpostaviti naslednjo trgovino v verigi Kupujem odgovorno. Vaše pobude sprejemamo na kupujemodgovorno@socialnaekonomija.si

Skupaj smo bolj vidni in lažje spreminjamo svet na bolje!

 

Nazaj na vrh