Ej ti! Kakšni so »Izzivi v tvoji ulici«?

Zavod PIP vabi k sodelovanju v projektu »Izzivi moje ulice«.

 

Ej, ti!

Kakšni so »Izzivi v tvoji ulici«?

Mestna občina Maribor se ponaša s certifikatom »Mladim prijazna občina«, kar pomeni, da mladim zagotavlja prostor v katerem lahko krepijo svoje kompetence, odraščajo v družbeno odgovorne odrasle in prispevajo k družbenemu razvoju.

Kaj pa ti misliš? Je Maribor mladim prijazno mesto za: ustvarjanje, druženje, bivanje, izobraževanje, zaposlovanje, preživljanje prostega časa… ? Kakšni so izzivi v tvoji ulici ali mestni četrti? Kaj pogrešaš in kakšne spremembe predlagaš, da bo Maribor mladim prijaznejše mesto?

Zavod PIP vabi vse mlade med 15 in 29 letom, k sodelovanju v projektu »Izzivi moje ulice« v okviru katerega bomo iskali predloge za izboljšanje položaja mladih v našem mestu, rešitve pa ob zaključku predstavili mestnim oblastem.

Katere aktivnosti zajema projekt?

  1. delavnica: Mladi razvijalci skupnosti

Vsebina: naučili se boste prepoznati izzive, potrebe in priložnosti v lokalnem okolju. Sodelovali boste z vrstniki in predstavniki mestnih četrti ter generirali ideje.

  1. delavnica: Projektno načrtovanje z mentorstvom pri pripravi projektnih nalog

Vsebina: seznanili se boste s projektnim načrtovanjem, iskali rešitve na zaznane izzive in ob podpori mentorja razvijali projektne ideje ter oblikovali projektne naloge.

  1. delavnica: Mladi zagovorniki idej

Vsebina: spoznali boste pristope in orodja za zagovarjanje/predstavljanje projektnih idej, srečali se boste s predstavniki Urada za kulturo in mladino MOM, Komisije za mladinska vprašanja in Mestnega Mladinskega sveta Maribor.

  1. zaključno srečanje s predstavitvijo projektnih nalog

Vsebina: samostojno boste predstavili in zagovarjali svoje projektne naloge pred predstavniki mestnih oblasti. Najboljša projektna naloga bo nagrajena.

Rok za prijavo: Prijave zbiramo do ponedeljka, 9. novembra 2015 na spletnem naslovu: http://zavodpip.si/prijava-v-projekt-izzivi-moje-ulice

Prvo srečanje bo potekalo 10. novembra 2015 s pričetkom ob 16.15, v prostorih Zavoda PIP, Gosposvetska cesta 86, Maribor. Projekt sofinancira Mestna občina Maribor, zato je sodelovanje za udeležence brezplačno.

Več informacij o projektu lahko dobite po e-pošti: brigita.horvat@zavodpip.si ali telefonu 02 234 21 27, Brigita Horvat.

 Poziv_Izzivi moje ulice1 (1)

Nazaj na vrh