Evropski dan SE »Nove tehnologije in digitalizacija: priložnosti za podjetja socialne ekonomije« 30. 6. 2017 v KSEVTu v Vitanjah

Praznovanje evropskega dne socialne ekonomije

z naslovom

»Nove tehnologije in digitalizacija: priložnosti za podjetja socialne ekonomije«

Dne 30.06.2017, ob 15. uri v KSEVTu, Vitanje

 

Spoštovani,

Vabimo vas na praznovanje Evropskega dneva socialne ekonomije, ki bo 30.06.2017 v KSEVTu v Vitanjah, s pričetkom ob 15.00 uri.

Dandanes digitalne tehnologije igrajo vse večjo vlogo v naši družbi. Sposobnost hitrih in učikovitih povezav in interakcij postaja bistvenega pomena za družbene in poslovne odnose, digitalne veščine in znanja postajajo vse bolj pomembna tako za podjetja, kot tudi za državljane.

Podjetja in organizacije socialne ekonomije se morajo zato hitro odzvati na nove izzive in poiskati možnosti, ki jih ustvarja digitalizacija, za dosego njihovih socialnih in okoljskih ciljev.

Z namenom sprostitve in prilagoditve potenciala rasti tako enotnega evropskega digitalnega trga, kot tudi socialne ekonomije, mora biti pozornost usmerjena ne samo v digitalno ekonomijo, ampak tudi v subjekte socialne ekonomije, ki morajo najti način za svoje pozicioniranje na Enotnem evropskem digitalnem trgu in tako sooblikovati način njegovega delovanja.

Priložnosti in izzive, ki se pojavljajo v zvezi s potencialnimi sinergijami med digitalizacijo, novimi tehnologijami in podjetji socialne ekonomije, je zato treba ustrezno naslavljati in obravnavati tudi s strani predstavnikov socialne ekonomije.

Podjetja  socialne ekonomije bi morala zato uporabiti digitalizacijo in digitalne tehnologije kot vzvod za njihovo ekonomsko in družbeno transformacijo in povečanje družbenega učinka ne samo v Sloveniji, ampak tudi na ravni celotne Evropske unije in izven.

 

Mojca Žganec Metelko, generalna sekretarka, Združenje Socialna ekonomija Slovenije
Tadej Slapnik, državni sekretar, Kabinet predsednika Vlade RS

 

Program:

14.45 – 15.00 Registracija udeležencev

15.00 – 15.15 Pozdravni nagovori

15.15. – 15.45 Panel 1: Digitalizacija kot izziv in priložnost za socialna podjetja – horizontalni panel)

– Digitalna transformacija v industrijski revoluciji 4.0 – Tadej Slapnik, Kabinet predsednika Vlade RS, državni sekretar

– Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi  – Mag. Jurij Dolžan

– Digitalizacija kot odgovor na večjo učinkovitost socialnih podjetij na lokalnni ravni Mojca Ž. Metelko, Združenje Socialna ekonomija Slovenije, generalna sekretarka

– Razvoj podpornega okolja skozi digitalne rešitve za podjetja socialne ekonomije, Simbioza – Ana Pleško

 

15.45 – 16.00  Odmor za kavo

16.00 – 17.00 Okrogla miza: Digitalizacija kot priložnost na ravni posameznih sektorjev socialnih podjetij

  • Prehranska samooskrba (vključno z logistiko – s perspektivno na pametna mesta in skupnosti) – Lilijana Brajlih
  • Ponovna uporaba (materialov, produktov, virov – les, tekstil, elektronska oprema) – Mitja Bogataj
  • Decentraliziran energetski trg (uporaba verig blokov v energetiki) – Gregor Novak
  • Turizem (razpršeni hoteli)
  • Ven iz digitalnega sveta – Vukašin Šobot

 

17.30 – 17.45 Zaključek posveta

17.45 – 18.45 Ogled razstave in druženje

 

Na dogodek se lahko prijavite na naslovu: zdruzenje@socialnaekonomija.si, najkasneje do 29.6.2017, do konca delovnega dne. 
Po zaključku dogodka ste vabljeni na ogled KSEVTa in razstave 3. kamen od sonca, istega dne, s pričetkom ob 18.00 uri. Za ogled se prijavite na naslov: ksevtvitanje@gmail.com

Nazaj na vrh