Gibanje in 1. festival »KO DVIGNEM SEBE, DVIGNEM MARIBOR!« 12.11.2015, Velika dvorana SNG Maribor

Projekt je ozaveščevalne, nekomercialne in dobrodelne narave, ki ga organizatorji počnemo prostovoljno. S prihodki pokroviteljev pokrivamo stroške projekta in festivala ter zbiramo humanitarna sredstva za invalidne otroke v skladu Daj naprej in podari Sonce.

5. junija 2015 smo pričeli z akcijo Očistimo za čisto srečo za dvig Maribora – Ko dvignem sebe, dvignem Maribor, in sicer s prireditvijo Ob svetovnem dnevu okolja v Qlandiji Maribor, ko smo posadili drevo ginko in zelišč. Projekt je zagnala entuziastična ekipa ljudi z namenom dvigniti klimo v Mariboru. Dovolj nam je »jamranja«, slabe volje, pasivnosti in prepričanja, da nič ni mogoče spremeniti.

10. junija so bili kar trije pobudniki akcije Očistimo za čisto srečo nominirani za priznanje Etični voditelj 2015 na konferenci Feel leadership junija na Brdu pri Kranju: Jerneja Krapše, Miro Mihec in Iris Magajna. Junija smo imeli brezplačne delavnice za dvig maribora. Julija smo začeli z objavami življenskih zgodb znanih Mariborčanov. Hitro smo pridobitli podpornike, tako znane posameznike kot podjetja. Projekt smo predstavili na živilsko-kmetijskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni ter na VEGETARIJANSKEM PIKNIKU v Mariboru. Naslednji korak je prireditev Vesela jesen v Europarku 10.10.2015.

Podporniki (video in audio izjave): Dejan Zavec, Alfi Nipič, Tone Vogrinec, Edvin Fliser, dr. Edward Freeman, Slavc Kovačič, Mihaela Jeler, prof. ddr. Matjaž Mulej, Silva Berglez, Manuela Pendl, Petra Škarja, Nastja Mulej, Lenka Puh, Mitja Špes, Mestna občina Maribor, Drnovškovo gibanje za pravičnost in razvoj, Radio Maribor, Mariborski vodovod, javno podjetje d.d., Dravske elektrarne, podjetja Ekosen, Neonart, Trgovine Norma, Nu Gen, Biromatik, Vitafit.si…

Screen Shot 2015-10-23 at 10.09.05

10.10. 2015 – Vesela jesen v Europarku – Ko dvignem sebe, dvignem Maribor 

– Obudimo nostalgičen duh festivala Vesela jesen z nastopom nekaterih takratnih znanih

izvajalcev.

– Zgodbe o uspehu in preboju znanih in manj znanih Mariborčanov za motivacijo someščanov.

– Družbeno-odgovorna akcija DAJ NAPREJ…KAR TE NE BREMENI, TEMVEČ BOGATI – eko bazar – izmenjava izdelkov. Izdelke lahko izmenjajo (prinesejo in odnesejo) obiskovalci, razstavljavci na stojnicah in trgovine najemnice v Europarku.

– Humanitarna akcija DAJ NAPREJ IN PODARI SONCE.

30.-31.10. 2015 – Eko sejem v Qlandiji Maribor

– ozaveščevalno- zabavna prireditev s Slavcem L. Kovačičem, mladimi talenti in modno revijo Vulcano-

models z oblačili ponovne uporabe v petek, 30.10. med 17. in 19. uro

– stojnice z ekološko ponudbo v petek, 30.10 med 9. in 21. uro ter v soboto 31.10. med 9. in 15. uro.

Brezplačne stojnice za nove partnerje projekta Ko dvignem sebe, dvignem Maribor ! 

12.11. – 1.festival KO DVIGNEM SEBE, DVIGNEM MARIBOR, velika dvorana Slovenskega narodnega gledališča-SNG Maribor

V četrtek, 12. novembra bomo praznovali dvig Maribora!

1. Festival »Ko dvignem sebe, dvignem Maribor« bo potekal v veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča SNG Maribor ob 19. Uri. Nastopili bodo: Alfi Nipič & 6pack Čukur, Edvin Fliser & Vinko Šimek, Boštjan Bračič, Jože Kobler, Slavc L. Kovačič, Serafine in drugi. Zgodbe Mariborčanov ddr. Matjaža Muleja, Marka Soršaka in številnih drugih, ki smo jih objavili na facebook in spletni strani sporočajo, da je mogoče dvigniti sebe in druge s svojim vzorom. Brezplačne vstopnice dvignete na blagajni gledališča SNG Maribor. Več na www.ocistimo.info.

Kontakt in informacije 

info@ocistimo.info

www.ocistimo.info

https://www.facebook.com/ocistimo

Nosilec projekta je društvo Pupillam, so.p., Odnosi z javnostmi: Miro Mihec 041 710-277

predsednica Iris Magajna, tel. 041 280-009 Darinka Bukovnik 031 630-103

Nazaj na vrh