Komu je etična banka namenjena?

Za banke, ki pri svojem poslovanju sledijo načelom združenj FEBEA in GABV, torej trajnostne oziroma etične banke, so značilne visoka preglednost delovanja, demokratično odločanje in vodenje, socialni čut in skrb za okolje, hkrati pa tudi podpiranje projektov, ki kljub svoji morebitni dobičkonosnosti ne izpolnjujejo rigidnih bančnih kriterijev.

Za vse, ki želimo, da banka ne zadovoljuje lastnih potreb, temveč potrebe nas, uporabnikov, je trajnostna banka prava izbira. Banka, kjer je človeško dostojanstvo najvišja vrednota in kjer denar služi ljudem, ne pa ljudje denarju – to je etična banka. Uporabniki in investitorji, ki želijo, da dobiček ni samo finančen, pač pa tudi okoljski in družben, bodo takšno banko vzeli za svojo.

Tovrstna banka tako nagovarja vse osebe, tako pravne kot fizične, ki čutijo potrebo po spremembi. Samostojne podjetnike, majhna in srednja podjetja, neprofitne organizacije in vse, ki se poistovetijo z načeli trajnostnega načina razmišljanja in poslovanja. Hkrati pa tudi vse, ki za razumno ceno pričakujejo odlično storitev. Če bi želeli izvedeti več o tem, kaj uporabniki bančnih storitev pričakujejo od svoje banke, lahko preverite rezultate Zebrine ankete. Anketa je del Projektnega gradiva, ki je dostopno registriranim uporabnikom. Če bi se želeli registrirati jih kontaktirajte na info@ebanka.si.

Nazaj na vrh