MIR, TRAJNOST, MLADI IN VZOR MAJHNIH MEST

4. Junij 2019, Zavod 2030 (Kersnikova 17a, 2. nadstropje), od 11h do 13h vas vabi, da se pridružite okrogli mizi na temo mir, trajnost, mladi in vzor majhnih mest.

Vabimo vse, ki bi želeli sodelovati v odprti debati, postaviti vprašanja in razširiti spekter svojega delovanja, da se odzovete, pošljete vprašanja ali jih na samem dogodku tudi postavite vsem prisotnim gostom​.

Na okrogli mizi se bomo imeli čast pogovarjati s ​Sally Ranney​, predano okoljevarstveno aktivistko iz ZDA, ki je delala kar s tremi predsedniki ZDA (Carter, Reagan, Clinton), ustanoviteljico in članico mnogih odborov. Sally je tudi življenjska partnerica Teda Turnerja (CNN) in zelo aktivna v njegovih projektih za ohranitev narave in ostale filantropije.

Poleg ​Sally Ranney bosta se še pridružila dva navdihujoča gosta: ​Dr. Nina Meyerhof in Gregor Deleja,  ​dotaknili se bomo perečih tem današnjega časa – podnebne spremembe, vloga trajnostnega razvoja, ohranjanje narave, vloga mladih pri ustvarjanju prihodnosti, ki bo temeljila na trajnostnem miru. Pomembno vlogo bomo namenili tudi vzoru majhnih mest, ki so lahko aktivni peskovnik, kjer se preizkušajo novi modeli in načini delovanja, kjer se rojevajo družbene inovacije (pozitivne družbene spremembe).

Namen debate je ​oblikovati Think Tank​; torej skupnostno razvijanje novih idej s ciljem pripeljati do konkretnih ukrepov, ki jih lahko sprejmejo vsi. Nosilce odločanja želimo postaviti pred zahtevo, da poslušajo, kaj dejansko ljudje želijo ter sprejmejo nujne ukrepe za zaščito ‘Global Commons” (globalne skupne površine).

Debata bo spodbujala k skupnostnemu razmisleku: – Katere naj bi bile 3 prioritete za ohranjanje trajnostnega sveta? (dostop do čiste vode + dostop do interneta in informacij + vsa energija NAJ prihaja iz obnovljivih virov) – Vsak posameznik lahko tu prevzame svojo odgovornost. – Ozaveščanje dejstva, da podnebne spremembe niso oddaljene 50 ali 75 let , temveč le 10 do 15. Kako bomo ohranili svet v smeri miru in trajnosti? – Ozaveščali bomo pomen, ki ga za naš planet nosita Arktika in Antarktika. Gozdovi in oceani, ‘globalne skupne površine – nadsistemi’​, ki vplivajo na družbo, gospodarstvo in biotsko raznovrstnost našega celotnega planeta. – Skupaj lahko za naš planet naredimo več: globalne izbire + globalni glasovi + globalni aktivni državljani ​= za globalno skupnost (zavestno sodelovanje pri zaščiti naših planetarnih ekosistemov.)

Več informacij o okrogli mizi lahko najdete tukaj:Round table with Sally Ranney

Več o Dr. Nina Meyerhof:Nina CV (1)

Več o Sally Ranney:Sally Ann Ranney (1)

Nazaj na vrh