Na sejmu Pridne roke so se predstavili socialni podjetniki in podjetnice iz celotne Slovenije

V soboto 17.8.2013 je v sklopu priredive Jadranske igre 2013 na mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah potekal 1. Sejem socialnih podjetij  „Pridne roke“, v organizaciji  Slovenskega foruma socialnega podjetništva, Javne agencije SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Skupnostjo občin Slovenije in socialnega podjetja Kooperativa Konjice. 

Prireditve se je udeležilo okoli 2000 obiskovlacev, ki so se jim med 15. in 22. uro predstavila naslednja socialna podjetja in razstavljavci: Socialno podjetje Kooperativa Konjice (lokalna samooskrba s hrano in eko turizem), pilotni projekt socialnega podjetništva Tekstilnica iz Dravograda, Zadruge Dobrote, Društvo Ekologi brez meja, Zadruga eTRI  iz Ljubljane, socialno podjetje Center ponovne uporabe  iz Slovenskih Konjic, Eko-socialno kmetija Korenika  iz Murske Sobote, Zavod Naprej iz Maribora, Zadruga Dobrina iz Maribora, Ranč Dravinja iz Slovenskih Konjic (socialni turizem in permakulturna pridelava hrane), socialna podjetnica Nika Dimc (predstavitev kolekcije eko oblačil Retro bejba), Sončna Zadruga  (lokalna energetska samooskrbna zadruga), socialno podjetje Fundacija Vincenca Drakslerja, Inkubator.coop  (zadružni inkubtor Zadrug Slovenije), Zavod KNOF – socialni inkubator iz Sevnice, in Center ponovne uporabe Mestne Občine Velenje.

Razstavljavci so poleg izdelkov in storitev obiskovalcem sejma predstavili tudi njihove praktične izkušnje pri delu v socialnih podjetjih. Na sejmu so svoje podporne storitve predstavile  tudi podporne institucije: SPIRIT Slovenija, Skupnost občin Slovenije, Slovenski forum socialnega podjetništva in Fundacija  za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma. Sejem so medijsko podprli tudi številni mediji in s tem še dodatno prispevali k promociji socialnega podjetništva in  ozaveščanju  potrošnikov o pomenu socialnega podjetništva v družbi.
Spodbujanje razvoja socialnega podjetništva v Sloveniji na nacionalnem nivoju podpirata in izvajata podporne ukrepe SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z drugimi ministrstvi, saj se zavedata družbenega pomena razvoja te smeri podjetništva.

Za dostop do foto galerije kliknite TUKAJ.

Nazaj na vrh