Okrogla miza: Zagotovimo.si hrano za jutri

Okroglo mizo: Zagotovimo.si hrano za jutri, so v torek 15. maja v Veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica organizirali Slovenski forum socialnega podjetništva v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Regionalno razvojno agencijo severne Primorske.

V prvem delu okrogle mize so udeleženci spregovorili o lokalni samooskrbi s hrano.
Zbrane so v uvodu pozdravili Anton Peršič, pobudnik okrogle mize, mag. Zdenka Kovač , predsednica strokovnega sveta Slovenskega foruma socialnega podjetništva,
Marko Tribušon, mestni svetnik MS mestne občine Nova Gorica, dr. Martina Bavec, v.d. direktorica Direktorata za kmetijstvo in dr. Andreja Črnak Meglič, poslanka v Državnem zboru RS.

Kako lahko z vrtnarstvom povečamo lokalno samooskrbo s hrano sta predstavila Vončina Jožko, vodja oddelka za kmetijsko svetovanje na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova gorica in Jana Bončina, specialistka za vrtnarstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica.
Franka Ozbič, strokovna vodja biodinamike je predstavila dejavnosti društva Ajda Goriška, Aleksander Batič pa je prvi del predavanja zaključil s predstavitvijo eko vasi in eko naselij.

V drugem delu okrogle mize so se udeleženci posvetili socialnemu podjetništvu. Tadej Slapnik, generalni sekretar Slovenskega foruma socialnega podjetništva je predstavil zakona o socialnem podjetništvu in zagotavljanje lokalne samooskrbe v lokalni samooskrbni kooperativi. mag. Zdenka Kovač, predsednica strokovnega sveta Slovenskega foruma socialnega podjetništva je predavala o socialnem podjetništvu na podeželju, projekt Goriški vrtovi pa je predstavil Črtomir Špacapan direktor RRA Severne Primorske.Portal Domat za naročanje lokalno pridelane hrane, je predstavil Tadej Vidic, projekt Od zadruge do socialnega podjetja pa Lilijana Brajlih.

Okroglo mizo so zaključili s predstavitvijo inicialne skupine za ustanovitev regionalne podružnice Slovenskega foruma socialnega podjetništva za Severno Primorsko, ki jo je predstavila Barbara Pavlin, koordinatorica inicialne skupine in k sodelovanju povabila vse zainteresirane posameznike in organizacije.

V sodelovanju s Skala TV bomo pripravili DVD z video zapisom celotne okrogle mize. Cena DVD-ja je 12 € (vključen DDV) brez stroškov poštnine. Naročite ga lahko na elektronski naslov E: info@socialnaekonomija.si, poslali vam ga bomo po pošti.

[fbphotos id=239694559463652]

Nazaj na vrh