Delavnica – Napredne osebne in gospodinjske storitve – 10. marca 2020 strokovni posvet Ad_PHS v Ljubljani

Socialna podjetja, ki delujete na področju osebnih in gospodinjskih storitev pozivamo, da se udeležite dogodka.

Združenje Socialna ekonomija Slovenije in Diesis Coop 10. marca v Sloveniji organizirata delavnico – strokovni posvet “Izzivi v sektorju osebnih in gospodinjskih storitev” v okviru mednarodnega projekta Ad_PHS – Advanced Personal and Household Services, v katerem sodeluje 21 držav.

Namen projekta, ki združuje sindikate, organizacije civilne družbe, delodajalce, raziskovalce in zadruge, je ustvariti platformo ustreznih zainteresiranih strani v sektorju osebnih in gospodinjskih storitev v Sloveniji in na ravni EU. Takšna platforma bo lahko ustvarila večjo ozaveščenost o pravicah in obveznostih delavcev in delodajalcev. Namen projekta je tudi ustvariti enotno kontaktno točko za podporo, vodenje in svetovanje javnim organom pri razvoju njihovih politik in spodbujanje vseevropske izmenjave dobrih praks in vzajemnega učenja.

Delavnica bo potekala 10. marca 2020 v Računalniškem muzeju na Celovški cesti 111 v Ljubljani od 10. do 15. ure v slovenskem jeziku. Na dogodku želimo izpostaviti značilnosti, težave in predloge rešitev v sektorju osebnih in gospodinjskih storitev, ki so pomembne za Slovenijo.

Osnutek programa

9.30  Registracija

10.00 Pozdravni nagovori – Dorotea Daniele (Diesis Coop), Nace Kovač (Predsednik Socialne zbornice Slovenije in Šent), Lilijana Brajlih (generalna sekretarka Združenja Slovenije)

10.15 Predstavitev projekta osebnih in gospodinjskih storitev Ad_PHS – Dorotea Daniele

10.30 Predstavitev dokumenta Country Profile – Slovenija

11.00 Panel 1 – Oskrbovalne storitve (neformalne): osebne zdravstvene storitve, socialna oskrba, dolgotrajna oskrba na domu, osebni asistent…)

12.00 Kosilo

12.45 Panel 2 – Komercialne (neformalne) gospodinjske storitve

13.45 Panel 3 – Zakonodaja, delovno pravo, vavčerji…

14.45  Smernice, ki jih je razvil projekt AD-PHS (Dorotea Daniele)

15.00 Zaključne misli (Nace Kovač)

Odprti smo za ustvarjanje programa z vami; prosimo, predlagajte, kar je pomembno za podpročje, na katerem delujete, najkasneje do 3. marca.

Cilji delavnice so:

  • Izmenjava informacij v sektorju
  • Spoznavanje z različnimi deležniki v sektorju
  • Prepoznati potrebe in izzive v sektorju ter predlagati izboljšave ter korake za nadaljnje sodelovanje med deležniki s ciljem izboljšanje lokalnih politik, relevantnih za sektor
  • Izboljšanje nacionalnega poročila o sektorju (dokument Country Profile)
  • Izmenjava dobrih praks
  • Vzpostavitev osnov za prihodnjo platformo deležnikov v sektorju na evropski ravni
  • Opredelite potencialnih področij, kjer bi lahko v Sloveniji razvili dodatne politike ter kje bi nam pri tem lahko pomagala evropska platforma in organi EU

Dogodek je namenjen strokovni javnosti iz sektorja osebnih in gospodinjskih storitev, kot so izvajalci, uporabniki, odločevalci in izobraževalne ustanove. Dogodek je brezplačen, potrebna je prijava.

Prosimo vas, da do 3. marca prijavite svojo udeležbo in sodelovanje pri sooblikovanju delavnice.

Namen srečanja je tudi monitoring stanja v sektorju pri nas, zato bomo na delavnici izboljšali dokument «Country Profile», kot ga je pripravil nemški partner . Končni dokument bomo delili s partnerji po delavnici.

Informacije in prijave

Miro Mihec

Združenje Socialna ekonomija Slovenije
Gorkega 34, 2000 Maribor
www.socialnaekonomija.si
041 170-277

Ad-PHS Sheet

Nazaj na vrh