Otvoritev prve zero waste trgovine Kupujem odgovorno – ZELENA JAPKA !

S kampanjo za ozaveščanje kupcev o tem, da s svojimi nakupi odločajo o ponudbi na trgu, smo v združenju Socialna ekonomija Slovenije začeli pred dobrim letom, leta 2018. Ker smo sanjali, da ima vsak posameznik moč odločanja. Ta moč je večja, kot si mislimo; pravzaprav na to večkrat pozabimo. Zato je prav, da se pri tem spodbujamo in združimo.

 Sanjali pa sta tudi Tina Arnuš in Iris Magajna.

V izredno veselje nam je, da lahko napovemo otvoritev prve zero waste trgovine brez plastične embalaže Zelena japka – Kupujem odgovorno v Mariboru, in druge te vrste v Sloveniji. Trgovina odpira aktiven član Združenja Socialna ekonomija Slovenije, društvo Pupillam, so.p., in sicer v okviru programa Mentorske sheme in s podporo javnega podjetja Snaga.

Trgovino Zelena japka bo vodila Tina Arnuš, ki že sedaj upravlja spletno trgovino www.ecogreenapple.com. Z direktorico podjetja Pupillam Iris Magajna sta se odlično ujeli in v nekaj mesecih s partnerji sestavili zgodbo, o kateri sta sanjali. Zgodbo sta podprla tudi Minstrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski socialni sklad, mentorske sheme za socialna podjetja.

Vabljeni na otvoritev trgovine Zelena japka, ki bo v četrtek, 9. maja na Mali tržnici (Dominkuševa ulica 5 v Mariboru) ob 10. in 16. uri.

Zdravi izdelki čakajo na svojo polico v zero waste trgovini ZELENA JAPKA.

10.00 pričnemo z uradnim delom, nagovori predstavnikov MOM, Snage, ZSES, Pupillam, mentorski program MGRT in ustanoviteljice Tine Arnuš

10.30 tiskovna konferenca

Kratek kulturni program

13.00 -14.00 srečanje zadružnikov Odgovorni ustvarjalci

Ves čas nas bodo obkrožale stojnice naših partnerjev, prijateljev, podpornikov in dobaviteljev ali pa tudi vas (nekateri imate že rezervirane stojnice 😉), če se odločite in predstavite svojo dejavnost, izdelke ali storitve, ki so ekološki, zero waste in prispevajo k pozitivnemu razvoju družbe. Na brezplačnih stojnicah se lahko tudi predstavite, obiskovalci pa bodo posebej veseli degustacij. Predlagamo, da za medije in obiskovalce pripravite atraktivno predstavitev, saj bo na voljo tudi ozvočenje, dogodek pa bomo snemali in fotografirali. Več na FB Pupillam in Eco green apple.

KONTAKT:

Tina Arnuš, Društvo Pupillam, so.p., drustvo.pupillam@gmail.com, www.pupillam.org 040 191-478

Nazaj na vrh