Partnerji projekta DIGA (Digital Innovation for Growth Academy) oblikovali program usposabljanja

V Drammnu na Norveškem smo partnerji projekta DIGA (Digital Innovation for Growth Academy) oblikovali curriculum za program usposabljanja izobraževalcev na področju podjetništva za uporabo digitalne tehnologije v namene izobraževanja in pridobivanje digitalnih kompetenc, prenos le-teh na bodoče podjetnike, start-up in podjetja v rasti za izboljšanje njihovega poslovanja in internacionalizacijo. Program boo testirali v partnerskih državah (Slovenija, Velika Britanija, Španija, Litva, Irska, Bolgarija in Norveška) od spomladi do jeseni 2016.
V veliko zadovoljstvo nam je sodelovati v takšnem projektnem partnesrtvu, kjer se učimo drug od drugega in izmenjujemo izkušnje ter skupaj razvijamo nove pristope, programe, orodja. 

In že se pripravljamo na nov partnerski sestanek, nov projekt, nove izzive. V prihodnjem tednu odhajamo v Francijo, v Pau, kjer imamo začetni partnerski sestanek projekta NEET U v programu Erasmus+.Partnerji iz Francije, Italije, ŠPanije, Romunije, Estonije, Veliike britanije in Slovenije se v okviru projekta NEET U lotevamo. izzivov soočanja z družbenimi spremembami z mobilizacijo skupin starejših, ki se bodo usposobili za NEET posrednike/svetovalce mladim, da bodo sposobni prepoznati njihove ključne potrebe mladih in spodbuditi proces sprememb s povezovanjem ustreznih deležnikov iz različnih sektorjev, vključujoč aktiviranje prebivalcev kot so-voditeljev družbenih sprememb.

11227871_1086597768052688_8275372694866079769_n

Nazaj na vrh