Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj jih uporabljamo?

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem kasneje niste več obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran. Piškotki nam ne dajejo dostopa do vašega računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

POMEMBNO! Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite spodnja navodila, kako v vašem brskalniku izbrišete piškotke.

Katere piškotke uporablja naša stran?

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, zemljevidov, tabel in drugih bistvenih elementov spletne strani. Med nujno potrebne piškotke spadajo tudi piškotki za preverjanje potrditve uporabe piškotkov. Med te sodijo piškotki cc_analytics, cc_necessary in cc_social. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Google Analytics

Obveščamo vas, da je za analizo uporabe te strani na spletni strani http://www.socialnaekonomija.si uporabljeno orodje Google Analytics, spletno orodje podjetja Google Inc. (“Google”). V ta namen Google Analytics uporablja “piškotke”, ki so tekstovne datoteke, nameščene na vašem računalniku.

Podatki, ki jih piškotki vsebujejo o vaši uporabi te spletne strani (standardni internetni dnevniški podatki (vključno z vašim naslovom IP, ki je okrajšan in anonimen) in podatki o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki) se prenesejo in shranijo pri podjetju Google, tudi na strežnikih v Združenih državah. Google bo poslane podatke pretvoril v anonimno obliko, tako da bo pred shranitvijo podatkov odstranil zadnji zlog vašega naslova IP.

Združenje Socialna ekonomija Slovenije ne bo uporabilo niti dovolilo nobeni tretji osebi, da uporabi statistično analitično orodje za sledenje ali zbiranje podatkov o obiskovalcih te strani, ki omogočajo identifikacijo posameznika. Google lahko prenese podatke, zbrane z Google Analytics, tretjih osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. V skladu s pogoji uporabe Google Analytics podjetje Google vašega naslova IP ne bo povezalo z nobenimi drugimi podatki, ki jih ima Google.

Z uporabo spletne strani http://www.socialnaekonomija.si privolite v obdelavo vaših podatkov na način in v namene, navedene zgoraj. Uporabo piškotkov lahko zavrnete, tako da naložite in namestite orodje Google Analytics Opt-out Browser Add-on. To orodje se poveže z Google Analytics JavaScript (ga.js), tako da se podatki o obisku spletne strani ne pošljejo Google Analytics.

YouTube

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri uporabljenih piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

Google Maps

Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

AddThis

Piškotki storitve Addthis personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogočajo preprosto interakcijo z različnimi družbenimi mediji. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku

Google Chrome

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
 3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
 2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
 3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
 2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
 3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

 1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
 3. Kliknite »Shrani«.

 

Nazaj na vrh