Podjetništvo z družbenimi učinki je jezik, ki ne pozna meja

Slovenija je 14. in 15. novembra 2019 na delovnem srečanju gostila partnerje projekta SEE ME IN.

Projekt se je začel letos spomladi, traja tri leta in povezuje 10 partnerjev iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Nemčije.

Sofinanciran je iz programa Interreg Centralna Evropa. Vodilni partner je Fondazione Politecnico di Milano, med projektnimi partnerji je tudi Socialna ekonomija Slovenije, ki je odgovorna za delovni sklop komunikacije.

Partnerji smo letos vsak v svoji državi anketirali in intervjuvali podjetnike s priseljenskim poreklom. Zbrali smo informacije, katera so področja, kjer jim lahko pomagamo, ko gre za podjetniško podporno okolje in pridobivanje znanj ter kompetenc zanje in njihove zaposlene.

Predstavljena je bila spletna stran in facebook stran projekta. Vabimo vas, da nas všečkate in spremljate na družbenih omrežjih, kjer bomo obveščali o vsebinah in orodjih, koristnih za vse podjetnike, ki stremijo k stalnim izboljšavam in družbenim inovacijam.

Spoznali smo razlike med državami partnericami, ki vplivajo tudi na delež in potrebe podjetnikov iz te skupine, kar je osnova za razvoj digitalnih vsebin in pristopov k njihovi implementaciji. V sklopu projekta bo zainteresiranim organizacijam omogočeno tudi sodelovanje na nacionalnih in mednarodnih sejmih.

Ob tej priložnosti je Združenje Socialna ekonomija Slovenije na današnji Dan slovenske hrane pogostilo udeležence s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

 

Nazaj na vrh