13.6. ZAKLJUČEK PROJEKTA ALPSIB: POTENCIAL OBVEZNIC Z DRUŽBENIM UČINKOM V SLOVENIJI

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Inštitut za ekonomska raziskovanja (IER) vabita na dogodek, ki bo potekal 13. 6. 2019 ob 9.00 v Banketni dvorani Mestne hiše v Ljubljani.

Partnerji projekta AlpSib iz Avstrije, Francije, Nemčije, Italije in Slovenije smo 2 leti in pol preučevali potencial obveznic z družbenim učinkom kot instrumenta politike na socialnem področju. Ta instrument predstavlja orodje za razvoj modela, ki povezuje javni, neprofitni in finančni sektor za dosego skupnega cilja: izboljšanje družbenih učinkov. Pri tem smo se osredotočili na dve ciljni skupini – starejše in skupino NEET (mladi, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo).

Projekt AlpSib je spodbujal vzajemno učenje med finančnim, javnim in neprofitnim sektorjem ter med različnimi vladnimi ravnmi, od lokalnih do nacionalnih in vse do evropskih institucij (Evropska komisija, Evropska investicijska banka, Evropski investicijski sklad). Povezoval je tiste, ki imajo strokovno znanje in izkušnje s pripravo, izvedbo in vrednotenjem projektov obveznic z družbenim učinkom s tistimi, ki prinašajo vizijo in tistimi, ki dnevno delajo s starejšimi in skupino NEET.

Ob zaključku projekta bi vam želeli predstaviti metodologijo vzpostavitve instrumenta obveznice z družbenim učinkom (definicija, tuje izkušnje, primerna področja, prednosti/slabosti, proces in elementi instrumenta) ter predstaviti rezultate projekta.

Dogodek bo vsebinsko razdeljen na dva dela. V prvem delu bomo organizirali usposabljanje o obveznicah z družbenim učinkom in predstavitev dokumenta Metodologija za politike obveznic z družbenim učinkom. Drugi del bo namenjen celoviti predstavitvi rezultatov projekta AlpSib in pregledu dogajanja na področju socialne ekonomije v Evropski uniji. Sledila bo okrogla miza, na kateri bomo preverili primernost uvedbe obveznic z družbenim učinkom v Sloveniji.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo za potrditev udeležbe na naslov petra.pavsic@rralur.si do torka, 11. 6. 2019. Ob tem navedite, na kateri del dogodka se prijavljate (prvi, drugi ali oba).

Program:Vabilo AlpSib_zaključni dogodek_13.6.2019

Nazaj na vrh