Prva trgovina Kupujem odgovorno “Zelena japka” je odprta

9. maja 2019 je naš aktiven član društvo Pupillam, so.p. odprl prvo trgovino z blagovno znamko Kupujem odgovorno z imenom “Zelena japka”. To je hkrati prva zero waste trgovina brez plastične embalaže v Mariboru in druga v Sloveniji. Zelena Japka se nahaja na Mali tržnici na Dominkuševi ulici 5 Mariboru.

Posebnost trgovine je gotovo v tem, da je to trgovina brez plastične embalaže.

Plastično embalažo lahko sicer prinesete s seboj, na način, da jo večkrat uporabljate, sicer pa lahko izdelke odnesete v tekstilnih ali recikliranih vrečkah za večkratno uporabo.

Veliko izdelkov vam bodo postregli v rinfuzi.  Celo zobna pasta nima tube. Zanimive so tudi lesene zobne ščetke. Lahko bi rekli, da je Zelena japka mali center eksperimentov, ki pa nam bodo morali priti v navado, če bomo želeli ohraniti okolje za naše otroke. Morda pa boste nakup doživeti zelo zabavno !

              Član upravnega odbora Združenja Socialna ekonomija Slovenije MIRO MIHEC je spregovoril o kampanji                Kupujem odgovorno

Trgovina se drži načel “Kupujem odgovorno”:

– brez plastične embalaže

– pravična trgovina

– ni testirano na živalih

– brez palmovega olja

V vsakem primeru bo vaš nakup v Zeleni japki družbeno odgovoren. Kampanjo “Kupujem odgovorno” smo v združenju Socialna ekonomija Slovenije pričeli pred dobrim letom z namenom ozaveščanja kupcev, da sami odločajo o tem, kaj bo na policah trgovcev. Namreč trgovci bodo kupcem ponudili tisto, po čemer bodo povpraševali. To pa dejansko pomeni, da smo kupci sami odgovorni za svoje zdravje in zdravje ljudi, za katere nakupujemo, kakor tudi za zdravje planeta. V Zeleni japki ste tako lahko brez skrbi, nakupovali boste odgovorno, vaš vpliv po pozitiven.

Na otvoritvi trgovine Zelena japka so spregovorili: mag. Helena KUJUNDŽIĆ LUKAČEK – podžupanja za področja lokalne skupnosti, kulture, sociale, zdravstva, šolstva in predšolske vzgoje, medgeneracijsko sodelovanje, društva in nevladne organizacije, predsednica društva Pupillam IRIS MAGAJNA, vodja trgovine Zelena japka in spletne trgovine Ecogreenapple.com TINA ARNUŠ, predstavnik za medije in član upravnega odbora Združenja Socialna ekonomija Slovenije MIRO MIHEC, član poslovodstva javnega podjetja Snaga Maribor SILVESTER DOMINC in vodja mariborskih tržnic NATAŠA MATIJEVIČ.

 

Več informacij:

Trgovina Zelena japka, www.ecogreenapple.com

Društvo Pupillam, so.p., www.pupillam.org

tina@ecogreenapple.com

040 191-478

Nazaj na vrh