Razpis Mestne občine Maribor za NVO in socialna podjetja


»Javni razpis za pridobitev subvencioniranja mentorskih programovza preprečevanje in blažitev prikrajšanosti in socialnih stisk mladostnikovv mestni občini Maribor v letu 2021 in 2022« 

Rok za prijavo 30.7.2021.

MO Maribor je pred dobrim letom ustanovila Proračunski sklad za pomoč in razvoj (Sklad), ki omogoča trajno zbiranje donatorskih sredstev za zagotavljanje humanitarne pomoči in pomoči razvoja gospodarske dejavnosti na območju mestne občine. V okviru Sklada, v katerem se je v dobrem letu z donacijami podjetij in posameznikov zbralo cca. 45 000 evrov, bo pomoč namenjena mentorskim programom za mladostnike z manj priložnostmi.

Obveščamo vas, da je bil objavljen Javni razpis za pridobitev subvencioniranja mentorskih programov za preprečevanje in blažitev prikrajšanosti in socialnih stisk mladostnikov, ki bivajo v občini.

Z razpisom bo subvencioniran in podprt najmanj en mentorski program, ki mora potekati vsaj 10 mesecev. Rok prijave se izteče 30.7.2021.

MO Maribor bo z razpisom pomagala vsaj petim mladostnikom z manj priložnostmi, ob tem pa podprla in opolnomočila delovanje  prijavitelja (organizacije s statusom socialnega podjetja in nevladne organizacije) ter posameznike vključene v program, ki zaradi epidemije niso mogli izvajati svojih dejavnosti na področju kulture, športa, mladih, socialnega podjetništva in raziskovanja.

Verjamemo, da se socialna podjetja in nevladne organizacije v okviru svojega delovanja na terenu prepoznavate mladostnike, ki bi potrebovali pomoč z individualnim pristopom v okviru mentorskega programa.  V želji po sodelovanju vas pozivamo, da pristopite k prijavi na razpis oz. obvestilo o objavi posredujete zainteresirani javnosti.

Vsa vprašanja lahko posredujete na elektronski naslov: izobrazevanje@maribor.si

Nazaj na vrh