Razpis za slovenske projekte socialnega podjetništva

Spoštovani socialni inovatorji, spoštovani socialni podjetniki!

Vabimo vas, da se prijavite za udeležbo na srečanju, posvečenemu predstavitvam socialnih inovacij v Sloveniji. Srečanje bo potekalo v okviru zaključnega dogodka tekmovanja socialnih inovacij, ki ga Inštitut EIB 20. oktobra 2016 v Ljubljani organizira v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Srečanje, posvečeno predstavitvam socialnih inovacij v Sloveniji, organiziramo skupaj s Središčem za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani. Na njem želimo desetim izbranim projektom na področju socialnih inovacij, kot je vaš, omogočiti priložnost za mreženje in s tem nadaljnji razvoj. Zaključni dogodek tekmovanja socialnih inovacij bo edinstvena priložnost, da osvojite nove veščine, spoznate vodilne socialne podjetnike v Evropi ter svoj projekt predstavite publiki evropskih deležnikov na področju socialnega učinka.

Kako se lahko prijavite? Za prijavo morate pripraviti posebno dokumentacijo in triminutni video posnetek, s katerim boste pokazali, da je vaš projekt obetaven in inovativen. V nadaljevanju si preberite podrobnejša navodila glede postopka. Rok za oddajo dokumentacije je 30. junij 2016 do 23.59 po srednjeevropskem času. Prijave, oddane po tem roku, ne bodo upoštevane. Za sodelovanje morate biti rezident Slovenije, projekti pa so lahko izvedeni v Sloveniji ali drugod v EU. Čeprav se sodelujoči projekti ne bodo potegovali za finančne nagrade, bodo izbrani projekti prejeli nadaljnjo podporo mentorjev, kar bi lahko vašemu projektu pomagalo do še večje uspešnosti.

Izbor projektov bo objavljen najpozneje 30. avgusta 2016. Največ dva člana projektne ekipe bosta povabljena na dvodnevno usposabljanje o veščinah kratkega predstavljanja (pitching) in komuniciranja, kar bo priprava na dogodek predstavitve projektov. Usposabljanje je obvezno, oseba, ki bo na kratko predstavila projekt na zaključnem dogodku, pa mora biti del ekipe, ki se bo udeležila dvodnevnega usposabljanja. Usposabljanje bo potekalo na Središču za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani 21. in 22. septembra 2016 od 10.00 do 17.00.

Vsa gradiva in morebitna vprašanja pošljite na elektronski naslov institute@eib.org.

S spoštovanjem,

European Investment Bank Institute

Vir: http://institute.eib.org/2016/05/europe-calls-all-slovenian-social-entrepreneurs/

Nazaj na vrh