Odgovorna podjetja in posamezniki s pozitivnim družbenim učinkom, vključite se v kampanjo #KUPUJEM ODGOVORNO!

Spoštovani odgovorni podjetniki,

VKLJUČITE SE V KAMPANJO #KUPUJEM ODGOVORNO Z NAMENOM PROMOCIJE PODJETIJ, KI SPOŠTUJEJO NAČELA SOCIALNE EKONOMIJE: trajnostni razvoj, družbena odgovornost, vključevanje ranljivih skupin, solidarnost in demokratičnost odločanja.

K vključitvi prednostno vabimo registrirana socialna podjetja po Zakonu o socialnem podjetništvu pa tudi vse druge pravne osebe, ki se zavezujejo k spoštovanju zgornjih načel in spadajo v naslednjo skupino: d.o.o., zadruga, društvo, zavod, inštitut, zaposlitveni center, invalidsko podjetje.

Ideja za skupno kampanjo je nastala na pobudo socialnih podjetij v združenju, z namenom, da bi spodbudili čim več družbeno odgovornih naročil ter tako zagotovili rast in stabilnost odgovornih podjetij. Opažamo namreč, da izdelki in storitve socialnih in drugih odgovornih podjetij niso dovolj prepoznavni, da ljudje ne poznajo naše dodane vrednosti, ne vedo, kje izdelke/storitve kupiti, ali pa sploh ne vedo, KAJ so socialna podjetja in KAJ je naš namen.

Uradni pričetek 6 mesečne kampanje »#KUPUJEM ODGOVORNO«  je bil 7.12.2017 na 8. Dnevih socialne ekonomije v Ljubljani. Vsak dan se nam pridružujejo nova podjetja.

NAŠI CILJI:

1. Postaviti Katalog #KUPUJEM ODGOVORNO storitev in izdelkov socialnih in drugih odgovornih podjetij, ki bo omogočal enostavno družbeno odgovorno (javno) naročanje, z vsaj 200 vpisi podjetij

2.  Ozavestiti končne kupce o tem ZAKAJ kupovati odgovorno in KJE

3. Ozavestiti podjetja in javne institucije o pomenu vključevanja odgovornih podjetij v svoje nabavne verige storitev ali izdelkov

 

KAKO SE PRIDRUŽITI KAMPANJI?

Izpolnite in oddajte obrazec pristopna izjava za včlanitev v Združenje Socialna ekonomija Slovenije. Mi vam pošljemo predračun za članarino v združenju in obrazec vpis v Katalog #kupujem odgovorno. Vaša predstavitev bo prenesena v katalog, ki je že objavljen tukaj.

POGOJI ZA PRIDRUŽITEV KAMPANJI:

  • članstvo* v Združenju Socialna ekonomija Slovenije in spoštovanje načel socialne ekonomije: trajnostni razvoj, družbena odgovornost, vključevanje ranljivih skupin, solidarnost in demokratičnost odločanja
  • zaželen je status so.p. (ni pa obvezen)
  • vpis v katalog #Kupujem odgovorno (izpolnjen obrazec vpis v Katalog)
  • aktivna vključitev v predvidene aktivnosti in uporaba orodij za promocijo

Veseli bomo vsake vaše povratne informacije.

Kontakt: kupujem.odgovorno@socialnaekonomija.si

Mojca Žganec Metelko, 051 309 063

Tita Destovnik, 051 491 491

Miro Mihec, 041 710 277

Lilijana Brajlih,  041 996 414

 

* Članarina za 1 leto znaša za pravne osebe 30 eur.

 

 In… Ne pozabite nas vščekati in deliti!

Nazaj na vrh