Teden zadružništva v Sloveniji

S tednom zadružništva v Sloveniji obeležujemo mednarodni dan zadrug

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ob obeležitvi mednarodnega dneva zadrug, ki je 4. julija 2015 v sklopu izvajanja vladnega strateškega projekta spodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije prihodnji teden gosti Bruna Roelantsa, generalnega sekretarja Evropskega združenja delavskih industrijskih in storitvenih zadrug CECOPA in enega izmed vodilnih strokovnjakov za delavsko zadružništvo v svetu. Izjavo mednarodne zadružne zveze ICA ob mednarodnem dnevu zadružništva prilagamo v zadnjem delu sporočila.

Program tedna zadružništva v Sloveniji:

Sobota 4.7. 2015
93. mednarodni dan zadružništva in 21. Mednarodni dan zadrug Organizacije združenih narodov.

Ponedeljek 6.7.2015

Ob 10.00 uri bo v Tklalki, Tkalski prehod 4 v Mariboru potekal posvet z delavnico: Potenciali delovskih zadrug za kreiranje delovnih mest v Sloveniji. Delavnico bo vodil Bruno Roelants, po posvetu – ob 15. uri bo sledil pogovor o knjigi Kapital in past zadolževanja – Zadružništvo kot alternativa, z avtorjema knjige: dr. Claudio Sanchez Bajo in Brunom Roelantsem.

Torek 7.7. 2015

Ob 9.00 uri bo v veliki dvorani Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani delovni posvet predstavnikov vladnih projektnih skupin za zadružništvo, socialno podjetništvo in ekonomsko demokracijo ter sveta Vlade RS za socialno podjetništvo z Brunom Roelantsom. Na posvetu bodo predstavniki zadrug in socialnih podjetij Brunu Roelantsu predstavili razvoj sektorja socialnega podjetništva in zadružništva v Sloveniji in spregovorili o potencialih razvoja sektorja v Sloveniji in Evropi.

Ob 13.00 uri bo v mali sejni dvorani Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani novinarska konferenca, na kateri bosta Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade RS odgovoren za izvajanje vladnega strateškega projekta spodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije in Bruno Roelants, generalni sekretar CECOP.predstavila vsebino in zaključke posveta ter sodelovanje vladne strateške skupine in Evropskega združenja delavskih industrijskih in storitvenih zadrug CECOPA pri spodbujanju razvoja socialnega podjetništva in zadruništva v Sloveniji. Bruno Roelants bo po novinarski konferenci na voljo za individualne intervjuje s predstavniki medijev.

Ob 15.30 uri se bo Bruno Roelants sestal z ministrico za delo , družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak, v prostorih Vlade Republike Slovenije, Gregorčičeva 25 v Ljubljani. Tema pogovora: potenciali kreiranja delovnih mest z delavskimi in storitvenimi socialnimi zadrugami v Sloveniji.

Sreda 8.7.

Ob 10. uri se bo v velikem salonu Državnega zbora Republike Slovenije Bruno Roelants sestal s člani Odbora za Delo, družino, socialne zadeve in invalide Državnega zbora Republike Slovenije. Po zaključku posveta, predvidoma ob 11.20 uri, bodo v sobi 117 Državnega zbora RS za izjavo medijem na voljo: Bruno Reoelants, generalni sekretar CECOPA, mag. Margareta Guček Zakošek, predsednica odbora za gospodarstvo, Uroš Prikl, predsednik odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide in Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije.

Ob 15. uri se bo Bruno Roelants sestal z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom na Kotnikovi 4 v Ljubljani. Tema pogovora: potenciali kreiranja delovnih mest z delavskimi zadrugami in sodelovanje CECOPA pri spodbujanju razvoja zadružništva in socialnega podjetništva v Sloveniji.

Za več informacij:
mag. Nena Dokuzov, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije
E: nena.dokuzov@gov.si
M: 041 675 944

Nazaj na vrh