Tudi podjetja socialne ekonomije kulturnih in kreativnih industrij 12.4. prebujala spečega velikana

Na meet-upu akterjev kulturnih in kreativnih industrij se je z namenom Prebuditi spečega velikana (stavbe bivše mariborske koške kaznilnice KPD) predstavilo javnosti in predstavnikom občine Maribor tudi 6 podjetij socialne ekonomije: Društvo Hiša! z Rajzefiber biro, društvo Pupillam, so.p., Dnevni center aktivnosti za starejše Toti DCA, so.p., podjetje za etično oglaševanje in marketing Etika d.o.o., Fundacija Prizma ter združenje Socialna ekonomija Slovenije. Nekaj jih je bilo tudi med opazovalci.


 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodek je predstavljal priložnost za seznanitev z aktivnostmi in rezultati URBACT projekta ‘2nd CHANCE – waking up the sleeping giants’ in predstavitev in mreženje KKI v okviru projekta Creative Spirits, seznanitev z vzpodbudami za ustvarjalce na področju KKI,.. Izvedel se bo v okviru dveh URBACT III projektov:

 • ‘2nd CHANCE – waking up the sleeping giants’, kjer je poudarek na iskanju inovativnih načinov in kvalitetnih prostorsko načrtovalnih metod za oživitev degradiranih področij in velikih zapuščenih kompleksov in stavb (t.i. spečih velikanov). V Mariboru se je pripravil Integriran akcijski načrt revitalizacije ‘KPD’.
 • ‘CREATIVE SPIRITS’ s poudarkom na nadgradnji izvajanja obstoječih integriranih urbanih strategij z vključevanjem novih pristopov na področju KKI. Izziv je pritegniti ustvarjalne podjetnike in spodbujati ustvarjalno podjetništvo v specifičnih (degradiranih) območjih mestnega jedra.

Spored dogodka 12.4.2018 od 16. do 21.ure:

Od 16.00 – 19.30:

 • Tržnica KKI (promocijske in prodajne stojnice mariborskih ustvarjalcev na področju kulturnih in kreativnih industrij)
 • Razstava arhitekturnih projektnih idej študentov Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru z naslovom Prebujanje spečega velikana: Trajnostna regeneracija objekta ‘KPD’ in projektnih idej ozelenitve območja okrog KPD.
 • Predstavitev kulturnih društev delujočih v stavbi ob ‘KPD’ imenovani ‘Karantena’ (dan odprtih vrat)

Ob 17.00 uri:

 • Otvoritev dogodka v okviru URBACT projektov na MOM (predvidoma: župan Mestne občine Maribor) in
 • predstavitev zaključka in rezultatov URBACT projekta ‘2nd- Chance’ in tekočih aktivnosti projekta ‘CREATIVE SPIRITS’

Od 17.30 -19.30:

 • Predstavitev vzpodbud in mapiranje ter mreženje KKI
 • Predstavitev Centra za kreativnost – MAO
 • Kratke predstavitve predhodno prijavljenih predstavnikov KKI

Ob 20.30

 • Umetniški svetlobno zvočni performans avtorice Mojce Kasjak z naslovom ‘Prebujanje spečega velikana, druga priložnost’ Projekcija na pročelje nekdanje kaznilnice (KPD).

Na tej povezavi si lahko ogledate video projekta City of Maribor 2nd Chance Network_URBACT III.

Za dodatne informacije kontaktirajte

Andrejo Budar na andreja.budar@maribor.si

ali tel. 041- 536-498.

   

Nazaj na vrh