V Ljutomeru so pripravili strokovni posvet o spodbujanju socialnega podjetništva in zadružništva

V Domu kulture v Ljutomeru je potekal strokovni posvet »Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva – možnosti zaposlovanja«

V okviru vladnega obiska v Pomurju je v ponedeljek, 14. septembra, v Domu kulture v Ljutomeru potekal strokovni posvet »Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva – možnosti zaposlovanja«. Pri organizaciji posveta so poleg Vlade Republike Slovenije sodelovali še Občina Ljutomer, Prleška razvojna agencija, Regionalna razvojna agencija Mura in Forumom socialnega podjetništva.
IMG_9529
Screen Shot 2015-09-16 at 10.16.43

Uvodoma je zbrane nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, nato so v prvem delu posveta spregovorili Tadej Slapnik, Državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade RS, Alenka Šesek z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nena Dokuzov z Ministrstva za gospodarski razvoj, Andreja Černak Meglič, predlagateljica zakona o socialnem podjetništvu ter Goran Šoster, direktor Prleške razvojne agencije.

Screen Shot 2015-09-16 at 10.19.04

Po razpravi so se v drugem delu posveta predstavili nekateri konkretni in uspešni primeri socialnih podjetij in zadrug: Alojz Kavaš (Iniciator socialnih podjetij in ekološkega kmetovanja) je spregovoril o zaposlovanju ranljivih skupin v kmetijstvu, Gaja Brecelj, direktorica Umanotere, je govorila o zelenih delovnih mestih, Tomaž Zver, direktor Sončne zadruge, je povedal več o zadružništvu in obnovljivih virih energije, Darja Kosič Auer, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pa je predstavila socialno vključenost oseb s posebnimi potrebami in priložnosti za nova delovna mesta. Pred zaključno razpravo je Lea Cipot, direktorica socialnega podjetja Zavod korak naprej, predstavila trgovino z rabljeno otroško opremo in oblačili, ki se nahaja v Murski Soboti.
Screen Shot 2015-09-16 at 10.21.13
Vir: http://www.prlekija-on.net/lokalno/10337/v-ljutomeru-so-pripravili-strokovni-posvet-o-spodbujanju-socialnega-podjetnistva-in-zadruznistva.html

Nazaj na vrh