Vabilo k udeležbi na mednarodnem usposabljanju o socialnem podjetništvu

Pozdravljeni!

Slovenski forum socialnega podjetništva kot partner sodeluje v mednarodnem projektu Think beyond the business in ima na usposabljanje možnost poslati tri udeležence.

Think Beyond the Business je usposabljanje za mlade, ki bo potekalo med 20. in 26. aprilom 2015 v Trofaiachu v Avstriji.

Udeleženci bodo spoznali pomen in prednosti socialnega podjetništva ter primere dobrih praks. Obenem bodo pridobili in razvijali veščine ter orodja za učenje in spoznali, da je razumevanje izzivov globalnega razvoja prvi korak pri razumevanju socialnega podjetništva. S spodbujanjem razprave in vprašanj bodo udeleženci pridobili popolno razumevanje koncepta socialnega podjetništva. Namen projekta Think Beyond the Business je razen odgovorov na glavna vprašanja v zvezi s socialnim podjetništvom tudi razvoj primerov samovzdržnih podjetniških sistemov z družbenim učinkom, dvig zavesti o pomenu socialnega podjetništva in izobraževanje bodočih vodij. Seminar je namenjen “podpornemu sektorju” in mladinskim delavcem, pa seveda tudi tistim, ki šele razmišljajo o socialnem podjetništvu. Poudarek pa bo tudi na mreženju in prenosu informacij.

Enajst sodelujočih evropskih držav (Avstrija, Armenija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Grčija, Italija, Makedonija, Romunija, Slovenija in Turčija) bo na usposabljanje prispevalo po tri udeležence. Delovni jezik usposabljanja bo angleščina.

Podrobnejše informacije o projektu z natančnejšim programom najdete v priponki.

Stroški bivanja, prehrane, usposabljanja in prevoza so kriti iz projekta Erasmus+.

Prijavite se tako, da do 18. februarja pošljete na info@socialnaekonomija.si svoje podatke in kratko motivacijsko pismo v angleškem jeziku, zakaj izbrati ravno vas. Izbrani udeleženec ali organizacija iz katere prihaja mora biti član Slovenskega foruma socialnega podjetništva in mora obvladati angleški jezik. Prav tako je zaželjeno, da udeleženec prihaja iz področja kreativnih industrij, oziroma kulture in umetnosti.

Na podlagi prejetih prijav bomo opravili izbor udeležencev, ki bodo odšli na usposabljanje. Prijavljene kandidate bomo o izboru obvestili do konca meseca februarja.

 

Sekretariat SFSP

 

Think beyond businessTBB_participants INFO_application - 30.1.2015_Page_1TBB_participants INFO_application - 30.1.2015_Page_2TBB_participants INFO_application - 30.1.2015_Page_3

Nazaj na vrh