Vabilo na 3. Praznik socialnega podjetništva

Spoštovani,
vabimo vas na 3. Praznik socialnega podjeništva, ki bo v petek 29. avgusta 2014 s pričetkom ob 8.30 uri potekal v Zeliščnem centru Grgarske Ravne. Praznik socialnega podjtništva organizira konzorcij partnerjev: Inštitut Potencial, Fundacija BIT Planota, Zavod Gost na Planoti, so.p. in Šolski center Nova Gorica, v sodelovanju s Slovenskim forumom socialnega podjetništva.

Udeležba na prazniku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na eletronskem naslovu: E: info@socialnaekonomija.si, najkasneje do četrtke 28. avgusta do 12.ure.

PROGRAM:

ob 8.30 uri Sprejem udeležencev, podeželski zajtrk

ob 9.00 uri Otvoritev festivala, nagovor

ob 9.05 uri … MOJA ŠTACUNA – socialnopodjetniška zgodba po dveh letih in pred zadnjim letom izvajanja projekta išče odgovor o možnostih ustanovitve oskrbovalne zadruge

ob 10.00 uri … GORIŠKE PRAKSE IN INICIATIVE ZA SOCIALNO PODJETNIŠTVO, SODELOVANJE Z OBČINAMI:
3. P O S V E T Z ŽUPANI in ŽUPANJO

ob 11.30 uri … IZJAVE ZA MEDIJE
… pogostitev
… IZBIRNE VSEBINE, DRUŽENJE:
– MNOŽIČNO FINANCIRANJE (CROWDFUNDING) in MNOŽIČNO ZUNANJE IZVAJANJE (CROUDSOURCING), predstavitev
– DOMAT.SI (spletna tržnica), demonstracija naročila in oskrbe
– E-AVTO vožnje z električnim vozilom,izdelkom dijakov ŠC Nova Gorica
– ZELIŠČNI VRTOVI, ZELIŠČNA POT: vodeni ogledi
– KMEČKE STOJNICE

ob 13.00 uri … POSVET O PODPORNEM OKOLJU ZA SOCIALNO PODJETNIŠTVO

Ob 15.30 uri … Odmor

ob 16.00 uri … OKROGLA MIZA Z NEVLADNIMI ORGANIZACIJAMI IN KRAJEVNIMI SKUPNOSTMI NA BANJŠKI IN TRNOVSKI PLANOTI: sodelovanje lokalnega okolja in Konzorcija Zeliščni center Grgarske Ravne
Kako do Grgarskih Raven?
Ko se boste iz Nove Gorice po vijugasti cesti vzpenjali proti Banjšicam, vas bo pot zapeljala skozi Grgarsko kotlino, ki jo na eni strani omejujeta strma Skalnica (682 m) in Škabrijel (646 m), na drugi pa predgorje Banjške planote. Kotlina je bila še zelo zgodaj naseljena. O tem pričajo stare župnije in naselje Gradišče, kjer so ljudje iskali zatičišče pred Turki, ter nekdanji grad na Škrlji. Ta kotlina je znana tudi iz prve in druge svetovne vojne, saj je bil Grgar pomembna partizanska vas. Grgar, Grgarske Ravne in Bate so vasice, ki kljub svoji majhnosti skrivajo številne naravne lepote in kulturne znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati.

Lepo vabljeni!

20140823-105048.jpg 20140823-105124.jpg

Nazaj na vrh