16. IRDO konferenca DRUŽBENA ODGOVORNOST IN IZZIVI ČASA 2021

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO vljudno vabi k sodelovanju na 16. MEDNARODNI ZNANSTVENO-POSLOVNI KONFERENCI 2021: DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2021: Izzivi, priložnosti in digitalizacija za trajnostno prihodnost, ki bo potekala 10. in 11. junija 2021 v Mariboru oz. preko spleta (virtualno) in Prva nacionalna strokovno-poslovna konferenca IRDO in Državljanske pobude za integralno zeleno Slovenijo: Izzivi in priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije v evropskem kontekstu – 11. junij 2021, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Konferenca bo potekala v virtualni obliki. Vljudno vas vabimo, da sodelujete z vašim avtorskim s prispevkom ali kot poslušalec/razpravljalec.

Glavni namen konference je raziskati vpliv digitalizacije na oblikovanje odnosov in interakcij med ljudmi, organizacijami, naravo in družbo, ki omogočajo razvoj skupne trajnostne prihodnosti. Predpogoj za trajnostno sobivanje je družbeno odgovorno vedenje vseh deležnikov v skupnosti. Brez široke okoljske in družbene odgovornosti ni preživetja človeštva. Družbena odgovornost je orodje za doseganje trajnostnega razvoja / prihodnosti.

Poudarek konference je na digitalizaciji v družbenih sistemih, saj le-ta bistveno spremenija družbo in tako naše aktivno sodelovanje kjer koli – postaja gonilo sprememb na globalni ravni.

EU je sprejela številne smernice za razvoj digitalizacije, usmerjene so v družbeno odgovoren razvoj in vključevanje digitalizacije v družbo.

Nekatere so dostopne tukaj:

Konferenca je v skladu z Agendo ZN 2030: Spremenimo svet, ki vključuje 17 ciljev trajnostnega razvoja, ti pa bi morali voditi k trajnostni prihodnosti. Te cilje je Republika Slovenija sprejela v svoji razvojni strategiji do leta 2030. Te cilje lahko dosežemo večinoma z aktivno osebno in organizacijsko družbeno odgovornostjo.

S konferenco v letu 2021 želimo v smislu digitalizacije raziskati, kaj lahko mladi, raziskovalci, učitelji, strokovnjaki, menedžerji in vsi ostali počnemo skupaj in kaj moramo storiti, da vključimo osebno, poslovno in družbeno odgovornost v družbeno in naravno okolje, kjer delujemo.

Prijave in več informacij na spletni strani IRDO.

Nazaj na vrh