CDUO, Rokodelska zadruga, z.b.o., so.p. ~center domače in umetnostne obrti~

Število ogledov: 3464

Področje prodaje:

  • storitve izobraževanja in usposabljanja
  • storitve hotelov, restavracij in trgovine na drobno
  • rekreacijske, kulturne in športne storitve

Vizija in poslanstvo:

Svoje poslanstvo vidimo v ohranjanju nesnovne kulturne dediščine in razvijanju umetniškega ustvarjanja in izobraževanja ter zagotavljanju aktivnega preživljanja prostega časa in obogatitvi kvalitete življenja vseh generacij, zato organiziramo različne razstave in prireditve ter delavnice in tečaje ustvarjanja z glino za otroke in odrasle.

Kratek opis organizacije:

Center domače in umetnostne obrti (CDUO) smo ustanovili leta 2003 v okviru mednarodnega projekta Phare, od leta 2014 pa delujemo kot socialno podjetje Rokodelska zadruga. Smo člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, s poudarkom na keramiki in lončarstvu.

Naša dejavnost temelji na ohranjanju nesnovne kulturne dediščine, prenašanju tradicionalnih rokodelskih znanj in izročila na mlajše generacije ter na razvoju in promociji sodobnih izdelkov.

Pri nas je možen nakup gline in ročno izdelanih keramičnih izdelkov ter replik lončarskih izdelkov iz programa »Iz babičine kuhinje in dedkove kleti«. Obiščite nas v keramičnem ateljeju in razstavnem prostoru v Pristavi gradu Slovenska Bistrica od ponedeljka do petka od 9. do 14. ure (ali po dogovoru).

Naši produkti/storitve:

  • Prodaja replik starih lončarskih izdelkov, uporabnih v gospodinjstvu (potičnice, sklede, lonci, pekači …) in kletarstvu (vrelne vehe, vrči za vino, kozarci …)
  • Prodaja okrasnih keramičnih izdelkov za dom in vrt (napajalniki za ptice, lestenci, zalivalci za vrtne in sobne rastline …)
  • Prodaja gline
  • Izvajanje tečajev in delavnic ustvarjanja z glino za otroke in odrasle
  • Predstavitve Centra domače in umetnostne obrti in lončarskega kulturnega izročila za skupine in posameznike

Reference:

– kvalitetni ročno izdelani tradicionalni izdelki
– 1. nagrada Občine Slovenska Bistrica za turistični spominek
– preko 30 vsebinsko različnih delavnic in projektov, ki jih je obiskalo več kot 1500 udeleženk in udeležencev vseh generacij

Nazaj na vrh