Katalog #Kupujem odgovorno

Kampanjo #Kupujem odgovorno je ustanovilo in pričelo Združenje Socialna ekonomija Slovenije 13.10.2017 v Mariboru na 3. festivalu Ko dvignem sebe, dvignem Maribor v Narodnem domu.

Pobuda je rezultirala v šestmesečni kampanji #KUPUJEM ODGOVORNO, ki je decembra 2017 na Dnevih socialne ekonomije ugledala luč sveta. Načrt aktivnosti obsega intenzivno zbiranje mnenja javnosti o socialnem podjetništvu preko kratke ankete (sodelujte, delite jo!), novinarske konference, kataloga izdelkov in storitev socialnih podjetij na www.socialnaekonomija.si in strateško oblikovanih medijskih objav.
.
Organizacije, ki imate status socialnega podjetja ali pa ste v postopku pridobitve se lahko vključite v kampanjo preko vpisa v Katalog #Kupujem odgovorno izdelkov in storitev socialnih podjetij.
.
#Kupujem odgovorno je leta 2019 postala blagovna znamka, ki jo lahko člani Združenja Socialna ekonomija Slovenije uporabljajo za ozaveščanje javnosti o odgovornem potrošništvu na embalažme svojih izdelkov, na svoji spletni strani ali kot brand svoje trgovine (maloprodajnega mesta).
.
Prva trgovina z blagovno znamko #Kupujem odgovorno  Zelena japka je odprla vrata 9. maja 2019 v Mariboru, sicer tudi prva trgovina brez plastične embalaže v Mariboru in druga v Sloveniji. Drugo trgovino #Kupujem odgovorno smo odprli 18. maja 2019 v prostorih KNOF Skupnosti na tržnici KRŠKO kot prvo trgovino brez plastične embalaže v Posavju. Oktobra 2019 je svoja vrata odprta že tretja trgovina z blagovno znamko Kupujem odgovorno, odgovorna trgovina Natura na Gosposvetski 7 v Ljubljani.

.

Blagovna znamka #Kupujem odgovorno pomeni:
  • kupujem lokalno
  • kupujem ekološko (certifikat ni potreben, pač pa ekološka zavest)
  • kupujem brez plastične embalaže
  • kupujem od etičnih in družbeno-odgovornih prodajalcev in proizvajalcev
  • kupujem brez negativnega vpliva na okolje in družbo
  • kupujem izdelke brez poskusov na živalih, brez palmovega olja in brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)
Kontakt in več informacij:
Miro Mihec, miro.mihec@etika.si, 041 710-277

Nazaj na vrh