Ocenite video izdelke finalistov Mac Diversity Film Festival

Po treh mesecih oddaje predlogov skupaj 477 filmov iz 82 držav
je 10 članov žirije filmskega festivala MAX Diversity Film Festival (MDFF)
https://www.maxfilmfest.eu/ izbrala 18 filmov, ki so finalisti v svojih kategorijah. Komisija je ocenjevala izvirnost, zaplet, performans, dialog ali glasbo, pa tudi humorni vidik, predvsem pa sporočilo o zavedanju raznolikosti. Posebna kategorija je bila ustvarjena za tiste filme, ki so opravili prvi predizbor, ki pa niso bil uvrščen med finaliste kategorije. Tako se bo za nagrado občinstva se bo potegovalo kar 68 filmov!

Ekonomski, socialni, politični pritisk in okoljska vprašanja so lahko glavni vzrok za selitev v drugo državo. Toda za temi makro dejavniki vedno obstajajo osebne zgodbe: zgodbe o tveganjih ljudi in odločitve, naleteli na različne ovire in priložnosti, odšli naproti iskanju novega življenja drugje. Spoznali smo zgodbe ljudi, ki so poskulio prestopiti mejo, da bi si rešili življenje. Spoznali smo zgodbe o prilagajanju spremembam, s spominih na vse, kar so ljudje preživali po odhodu iz domovine… Filmi, ki so bili izbrani, prikazujejo zelo heterogene realnosti, ki jih doživljajo migranti po vsem svetu.

Oglejte si video izdelke finalistov v okviru Max Diversity Film Festival in glasujte za svojega v različnih kategorijah. Filmski festival MAX Diversity Film Festival (MAXDFF) ljubiteljskim in profesionalnim filmskim ustvarjalcem ponuja prostor za predstavitev njihovih zgodb in izkušenj o migracijah z zaobjemanjem raznolikosti, razpravo o izzivih, neenakostih in diskriminaciji, obenem pa tudi s poudarjanjem pomena večkulturnosti in skupnosti, združeni v raznolikosti.#migrant#film#MaxprojectMAX project.

Ogled videa na Facebook strani.

Več na spletni strani https://www.maxfilmfest.eu/.

Združenje Socialna ekonomija Slovenije je partner v projektu Max Amif: https://maxamif.eu/2021/09/save-the-date-for-the-max-diversity-film-festival-award-ceremony/.

Nazaj na vrh