Podeljene so nagrade za Naj socialno podjetje in podpornika Podravje 2021

V okviru projekta SocioLab Podravje in razvojne konference podravje smo 13.10.2021 v Lenartu podelili nagrade za Naj socialno podjetje/zadruga in naj podpornik/podpornica socialne ekonomije v Podravju 2021.

Naj socialno podjetje je Pupillam, naj podpornica je Emilija Stojmenova Duh!

Naj socialno podjetje (ali zadruga) v Podravju za leto 2021 je po izboru ekosistema socialne ekonomije SOCIOLAB prejelo društvo PUPILLAM, so.p.. Podjetje že več let prispeva k razvoju trajnostnega razvoja, zmanjševanju odpadkov in plastične embalaže, ekološkemu čiščenju in razvoju blagovne znamke Kupujem odgovorno.

Iris Magajna, predsednica društva Pupillam, so.p.

Njihova trgovina Zelena japka ponuja lokalno zdravo večinoma ekološko hrano in eko čistila tudi v rinfuzi. Trgovina ne vsebuje izdelkov v plastični embalaži, si pa lahko iz plastične posode natočite eko čistilo v rinuzi. Zato prodajalke (Japkice) kupce spodbujajo, da pridesejo s seboj ponovno uporabljeno embalažo, stekleno, leseno, kovinsko, pa tudi plastično, če gre za večkratno uporabo. Na ta način so zmanjšali obremenitev okolja za 24.000 plastenk čistil, 30.000 litrov škodljivih kemičnih čistil in 16.000 kosov različne PVC embalaže za hrano. Ob naštetem je trgovina Zelena japka postala lokalno družabno in informacijsko stičišče s Kotičkom ponovne uporabe, ki je nastalo v sodelovanju s Snago Maribor na Mali tržnici na Dominkuševi ulici 5, pred samo trgovino.

Emilija Stojmenova Duh je prejela naziv Naj podpornik socialne ekonomije

Letošnja dobitnica v kategoriji Naj podpornik socialne ekonomije je prejela Emilija Stojmenova Duh, ki je s strokovnim znanjem prispevala k številnim aktivnostim, ki so se odvijale pri reševanju in vzpodbujanju socialne ekonomije na podeželju v sinergiji z znanostjo, mreženjem in možnostmi črpanja evropskih sredstev, obenem pa je v sinergiji s kmetijstvom, zaposlovanjem težje zaposljivih ciljnih skupin, žensk in mladih, ter z znanjem in strokovno pomočjo pomagala pri izvajanju številnih aktivnosti, ki bodo v koristile razvoju socialne ekonomije.

Čestitamo!

Več na spletni strani Sociolab.

Nazaj na vrh